Nieuws

Op dit moment is GlasVoorNOP bezig met de glasvezelaanleg in Nagele en met de inventarisatie (schouw) in Tollebeek.Creil en Rutten zijn zeer succesvol aangelegd. Planning voor de overige dorpen in de Noordoostpolder is nog niet bekend. Wanneer uw dorp aan de beurt is zal u dat via verschillende media, waaronder post, vernemen. Houdt deze site óók in de gaten, wellicht staat uw dorp er volgende maand wel bij.

Op maandag 25 januari 2021, werd de samenwerkingsovereenkomst getekend voor het aanleggen van glasvezel in de dorpen in de Noordoostpolder. Wethouder Anjo Simonse was op locatie voor de ondertekening van de overeenkomst “We zijn blij dat nu ook in de dorpen een glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Helemaal nu we tegenwoordig veel vanuit huis werken, vanuit huis schoollessen volgen, maar ook thuis digitale zorgondersteuning ontvangen. Als gemeente vinden wij het daarom belangrijk dat inwoners van Noordoostpolder toegang hebben tot snel internet. De gemeente heeft daarom Glas-voor-NOP toestemming gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de openbare ruimte.”  Wethouder Anjo Simonse – Gemeente Noordoostpolder

07 januari 2021 – Vandaag ondertekende Ton Beurmanjer, directeur van Mercatus, een overeenkomst met GlasVoorNop, om alle huurwoningen in de dorpen aan te sluiten op glasvezel. Mercatus vindt het belangrijk dat alle huurwoningen een aansluiting hebben op het glasvezel netwerk. Er worden steeds meer digitale diensten aangeboden en er zijn steeds meer mogelijkheden voor zorg op afstand. Door toepassing van bijvoorbeeld domotica, waarbij allerlei middelen voor comfort en veiligheid in de woning worden toegepast, maar ook voor andere zaken zoals thuiswerken, videobellen met familie en vrienden en films kijken en muziek luisteren via internet. Meer lezen….

3/3